maandag 5 mei 2014

Bendeweekend 2014

 
Het voorbije weekend was het even echt vakantie. De editie 2014 van het Bendeweekend duurde ook nog eens een dagje langer dan voorgaande jaren. Zo zagen we elkaar al op vrijdagochtend aan de poorten van de Efteling.
 
Met 13 volwassenen en 10 kinderen tussen 1 en 12 jaar was het weliswaar niet mogelijk om de hele dag samen te blijven maar iedereen maakte er op zijn tempo en in wisselende samenstellingen een fijne dag van. Het kindergrut was zo al meteen opgewarmd voor een weekendje voluit samen spelen.

Nadien trokken we naar vakantiehuis De Leilinde. En vanaf dat moment hadden we een quasi kinderloos weekend. We moesten er enkel voor zorgen dat er op tijd en stond iets op tafel stond, maar verder zagen we bijna geen kinderen. Die hadden het veel te druk met spelen en stoeien. Tien kinderen die drie ganse dagen met elkaar doorbrengen en toch geen seconde ruziemaken, het lijkt bijna utopisch maar is blijkbaar toch echt mogelijk …
Op zaterdag brachten we een bezoekje aan Breda, al viel die stad me toch lichtjes tegen. Maar misschien waren we gewoon niet voldoende voorbereid en zijn we er dus wonderwel in geslaagd om alle mooie plekjes blind voorbij te wandelen tijdens onze stadswandeling …

Zondag maakte evenwel heel veel goed: toen brachten we een bezoekje aan het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Memorabel want plots sta je temidden van een woestijnlandschap waar je dat totaal niet verwacht. Na een dik uur ploegen door het zand, sleepte dochterlief haar tong zowat over de grond van vermoeidheid maar ze had het toch voor geen geld ter wereld willen missen.

 
 

En verder is er uiteraard volop gesmikkeld en geaperitiefd, naar jaarlijkse gewoonte. En blijft het toch opmerkelijk dat mensen die je door de band amper een paar keer per jaar in levende lijve ziet, toch meteen weer op dezelfde golflengte zitten. Geen discussies, geen pijnlijke stiltes, geen ergernissen … Gewoon een groep mensen die genieten van een zorgeloos weekend zonder verplichtingen en met fijne babbels.

Geen opmerkingen: