Prikkelbaar ...

Sinds een paar maanden heeft zoonlief onregelmatig plots erge buikpijn. Meestal komt het ’s nachts opzetten en komt hij dan zowat kermend naar ons gekropen. Minutenlang weet hij niet waar kruipen van de pijn. De pijn situeert zich vooral rond de navel of rechts onderaan. Dan ebt de pijn weer weg om een paar minuten later weer in alle hevigheid op te zetten. Misselijk is hij niet en het voelt vooral aan alsof zijn darmen in een knoop liggen en totaal geblokkeerd zijn. Hij kan zelfs geen windje laten dan. Die pijngolven houden een paar uren aan om dan plots te stoppen. Ook overdag – tijdens een tripje naar Antwerpen – kreeg hij er al last van. Toen zijn we gewoon moeten terugkeren omdat hij zich zo ellendig voelde. Eens thuis was de pijn over ...

Als ik niet beter wist, zou ik nog denken dat hij weeën heeft ... Maar echt om te lachen is het uiteraard niet want niets geeft zo’n machteloos en bang gevoel als je kind zien kronkelen van de pijn en niets te kunnen doen om te helpen. De eerste keer dacht ik zelfs aan een blindedarmontsteking of een galcrisis maar de symptomen stemden er toch niet mee overeen. Ik besloot deze week toch maar eens op controle te gaan bij de huisarts. Maar veel uitsluitsel kon die niet geven want de pijn kan meerdere oorzaken hebben. Zo dacht ze aan het prikkelbare darmsyndroom uitgelokt door vet eten omdat hij het meerdere keren kreeg na het eten van frietjes. Maar het kan ook nog een andere reden hebben dus we moeten nu bij elke pijnaanval noteren of hij de dag ervoor naar het toilet is kunnen gaan, wat hij die dag heeft gegeten en of hij de dag erna al dan niet gewone stoelgang heeft. Zo zouden we uiteindelijk tot een sluitende diagnose moeten komen. Ik heb haar alvast op het hart gedrukt dat zoonlief steeds de meest vreemde aandoeningen heeft en dat ze dus helemaal ‘out of the box’ mag denken. :-)

Al hoop ik toch vooral dat de pijnaanvallen niet terugkeren.

Reacties

Goya zei…
Dat moet inderdaad vreselijk zijn, zeker als je de oorzaak neit kent en dus niets kan doen... Hopelijk komt er snel duidelijkheid.

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...