woensdag 6 juni 2012

Vierwerf hoera!

Dochterlief heeft haar vierde jaargang uitgebreid gevierd. In extremis moesten we de plannen nog even bijsturen. Door het slechte weer geen Boudewijn Sea Park, maar een trip naar Technopolis. Ook mijn auto wou nog roet in het eten gooien (remschoenen stuk waardoor handrem geblokkeerd was geraakt) maar dankzij chauffeur meter Bin konden we toch gezwind op pad.

Technopolis bleek een topper! Het was wel druk (schoolreizen!) maar we konden gelukkig nog genoeg rustige hoekjes vinden want dochterlief heeft het niet zo voor drukte en lawaai. En eens ze doorhad dat ze daar van alles mocht uitproberen, vond ze het heel leuk: geld afdrukken met haar foto op, blokken takelen met een kraan, een iglo bouwen, kijken door de ogen van een insect, een supergebit poetsen, geuren herkennen, waterexperimenten, zeepbellen maken ... tot zelfs een maanwandeling toe. Vooral dat laatste maakte indruk want daar vertelt ze iedereen voluit over.
En verder is ze bedolven onder de cadeautjes: loopfiets, step, fietsmandje, wii dance ... Het vele bezoek kreeg als dank kleverige kussen en stapels pannenkoeken en wafels geserveerd.

De dag erna zette ook het klasje haar nog eens in het zonnetje: een prachtige verjaardagskroon, tekeningen van al haar vriendjes en de klasmascottes Rube en Ruthje die een nachtje mochten komen logeren ... Ik denk dat ze dus wel tevreden is.
Het enige dat we niet hebben gedaan, zijn oorbelletjes schieten. Een jaar lang kondigde ze aan iedereen die het wou horen aan dat ze op haar vierde verjaardag oorbellen zou krijgen (en dus ook gaatjes). Maar een snoodaard heeft haar ingefluisterd dat dat toch wel pijnlijk is en een paar dagen voor D day merkte ik dat het enthousiasme danig bekoelde en dat ze stilletjes aan begon terug te krabbelen. Haar oorlelletjes krijgen dus nog even uitstel van executie ...

Geen opmerkingen: