De revival van het Bollewerkje

Toen ik gisteravond ons Bollewerkje binnenstapte, staarde een lege deuropening me aan. Heel letterlijk zelfs want de deur tussen keuken en woonkamer was weg ... Foetsie.

We hebben dan ook grootse plannen. Zo verdwijnt naast de deur ook nog een grote hap uit de muur tussen keuken en woonkamer, en komt er zelfs een nieuwe keuken. Jarenlang hebben we keukenspeciaalzaken afgedweild maar bleven de twijfels: zullen we wel blijven wonen daar? Maar het voorbije jaar heeft meermaals aangetoond dat ons droomhuis van moderne stijl met voldoende ruime kamers niet voor ons is weggelegd. En besloot ik dus de koe bij de horens te vatten en echte keukenplannen te laten uittekenen. Zodat het nu plots snel gaat.

En is er honger naar meer: een grote ingemaakte kast in de woonkamer en in de kamer van dochterlief. Een modern haardvuur met strak uitgelijnde schouw. Nieuwe zetels. Een nieuwe eettafel met stoelen. Glazen binnendeuren. Alles bestand tegen katten en kinderen. Helaas zullen we keuzes moeten maken want de snelheid waarmee ik geld kan uitgeven, is groter dan de lichtsnelheid – helaas ligt de snelheid van het centjes verdienen heel wat lager ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

De verjaardagsvloek ...

14 juni