De politie, uw vriend ...

Meter Dansschoen was begin oktober gelukkig en wel op reis in het fenomenale Zuid-Afrika toen haar geparkeerde wagen 's nachts voor het ouderlijk huis tot schroot werd herleid. Van de dader geen spoor. De politie nam akte van de feiten maar ondernam verder geen actie. Een ijverige verzekeringsexpert vond ter plaatse brokstukken van de vluchtauto die tot de dader konden leiden want daaruit bleken merk, bouwjaar en kleur. Maar het bleef stil en Meter Dansschoen moest zich een andere wagen aanschaffen zonder compensatie voor haar verloren vierwieler. Dagen- en wekenlang sakkerden we op de politie die het blijkbaar drukker had met verkeersboetes uitschrijven aan brave, modale burgers dan met de jacht op verkeersschorremorrie dat andermans auto's in de prak rijdt en daar straffeloos mee wegkomt ...

Schets onze onnoemelijke verbazing toen Meter Dansschoen deze week plots bezoek kreeg van een glimmende politieman. De dader was geklist! Uiteindelijk had hij toch eens een uitprint gemaakt van alle auto's met het daderprofiel. Een andere agent realiseerde zich daarop dat hij een verdacht voertuig had opgemerkt ergens in de buurt. Ze gingen op huisbezoek en de bewoner verklaarde dat het bewuste voertuig niet van hem was en intussen ook verdwenen was. Daarop togen de agenten naar de vrouw die als eigenaar werd aangeduid van de bewuste auto. Door een prima staaltje blufpoker slaagden ze erin de vrouw te doen bekennen. Gelukkig maar want de auto bestaat intussen niet meer en zonder haar bekentenis hadden ze niets meer hard kunnen maken.

Eind goed, al goed. Meter Dansschoen krijgt financiële compensatie. Mevrouw Verkeersvandaal verschijnt voor de politierechter wegens vluchtmisdrijf en rijden zonder verzekering. Hopelijk krijgt ze een gepeperde rekening en wordt haar rijbewijs een tijdlang ingetrokken.
 
Voortvluchtige zwaai,
 
Linneke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...