Koortsige zoon - laaiende moeder ...

Zoonlief heeft sinds jaar en dag een liefje. Een echt 'Meisje' ; fijn, klein, schattig, dottig ... , dus mijn zoon heeft best een goede smaak. Regelmatig komt ze eens spelen met zoonlief, terwijl Buurvrouw boodschappen doet, naar de kapper gaat, een filmpje meepikt met een vriend ... Onze deur staat steeds open en het logeerbedje permanent klaar.

Maar blijkbaar is onze gastvrijheid iets te evident geworden want vorige vrijdag stak Buurvrouw haar dochtertje opnieuw binnen om te komen spelen zodat ze haar handen even vrij had. Geen probleem, ware het niet dat ze verdachte koortsblosjes op de wangen had. Maar geen probleem, het was zeker niet besmettelijk, verzekerde Buurvrouw ons ...

Voor de niet-kenners: zoonlief heeft een zeldzaam talent om elke bacterie en virusbacil die zijn pad kruist, in een oogwenk op te nemen en daarna dagenlang te koesteren in ijldromen. De kenners herinneren zich vast nog wel zijn eerste horrorwinter met 10 maanden non-stop ziekte - wij doen dat alleszins wel! Vandaar onze panische houding bij koortsige kinderen ; we houden zoonlief mooi uit de buurt als het kan. Maar aangezien het niet besmettelijk zou zijn, willen we geen boeman zijn en mag buurmeisje toch komen spelen. Maar haar felle blossen, hoestbuien enz. geven me toch geen goed gevoel.


Nog geen 24 uren later: zoonlief krijgt heel plots hoge koorts (dezelfde koortsblossen), op een half uur van niets naar 39°C. Blauwe lippen, rillen van kop tot teen, kreunen ... De schrik slaat me om het hart! Nog eens 24 uren later blijkt zoonlief nog altijd heel koortsig (steeds rond 39°C)en wordt steeds lustelozer, bleker en flauwer. Uiteindelijk dus naar de dokter gegaan. Verdict: beginnende longontsteking. Resultaat: antibiotica slikken, ventolin puffen, koortswerende en pijnstillende middeltjes (perdolan, junifen ...).



Randresultaat: ziedende mama. Buurvrouw is wijselijk nog niet in mijn buurt gekomen en ik raad haar aan het de eerste dagen ook niet te proberen want ik ram met alle plezier een gesprongen koortsthermometer door haar strot. Dat er ten huize Bollewerk de voorbije nachten nauwelijks is geslapen, zal ik vast wel als verzachtende omstandigheid kunnen inroepen ...

Laaiende zwaai,

Linneke

Reacties

Martha zei…
Wow, heftige dagen in huize Linneke dus. Er waart een naar griepvirusje rond met hoge koorts, zelf ben ik er bijna geheel vanaf maar moet nog echt aansterken en opknappen, je bent er zo 1,5 week mee 'zoet'. Sterkte voor jou en beterschap voor je knul, dat ie maar weer gauw op de been mag zijn ;-)
Eva zei…
allez zeg, heb weer eens iets bijgeleerd. Wist niet dat longontstekingen besmettelijk zijn. Heus.
Linneke zei…
Momenteel is het Vlaamse kindergrut in de ban van een epidemie van luchtwegeninfecties - meestal zware bronchitis en longontstekingen - en maagdarminfecties. Helaas dus allemaal wel degelijk besmettelijk ... Snif!

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...