Storm aan land

De schaarse zonnige dagen van mijn zomervakantie worden helaas frequent afgewisseld met regen- en hagelbuien. Een zomer volgens het boekje is het dus nog niet echt geweest.

Maandagochtend was het wel erg raak. Rond 7 u kreeg onze regio een windhoos te verwerken, gekruid met zware hagelbuien. Al ons tuingerief lag overal over de tuin verspreid, de zandschelp van zoonlief was zelfs over de afsluiting bij de buren geblazen en de veranda stond onder. Maar sommige buren hadden pas echt een probleem want er waren nogal wat daken beschadigd.

Het straatbeeld leek alsof er een orkaan had gewoed met ontwortelde en geknakte bomen, losgerukte takken, ... Het heeft toch wel een paar dagen geduurd alvorens alle puin was geruimd en alle straten weer toegankelijk waren.

Gisterochtend leek het even op een herhaling van de feiten want er stak terug een stevige wind op en de lucht kleurde opnieuw vreemd oranje terwijl het zo donker werd alsof het nacht was. Maar uiteindelijk bleef het bij een stevige regenbui.

Winderige zwaai,

Linneke

Reacties

Anoniem zei…
Hopelijk wordt augustus een pak beter!
Martha zei…
Wonderlijke luchten en ook ik hoop op betere (zomer)tijden alhoewel het vandaag bijzonder plezant toeven was in de buitenlucht :-)

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...