Ditjes en datjes

Nichtje Katrien heeft op 22 mei het leven geschonken aan een zoontje: Casper Lou Mac. De tamtam bleek iets vertraagd maar uiteindelijk hebben mijn nieuwsgierige oren het bericht toch opgevangen... Proficiat, nichtje, en veel geluk, voorspoed en gezondheid gewenst aan jullie kersverse knulletje !

Onze knul mocht deze week dan weer voor de laatste keer naar Kind&Gezin voor de opmetingen. Met 14.6 kg en 96 cm torent hij hoog boven zijn gemiddelde leeftijdsgenoot uit - maar dat zijn we stilaan al gewoon na 2.5 jaar vertoeven op de bovenste curves. Al blijft dit moederhart toch steeds trots een slagje sneller slaan bij het zien hoe zoonlief groeit, bloeit en gedijt. Het deed de arts van dienst alvast laconiek opmerken dat we ons zullen mogen haasten als we nog ergens gratis binnen willen. De meeste pretparken en dergelijke meer hanteren inderdaad de 1-meter-norm voor de gratis toegang. Zoo, Plopsaland etc., here we come !

Het bezoekje aan het Donkschooltje was ook een dikke meevaller. Leuke, kleine klasjes. Ontspannen sfeer. Opgeruimde juffen. Al zag zoonlief er de charmes niet meteen van in want hij kroop achter mijn benen weg en liet zich enkel horen ('DA DAAAAA') toen ik een half uurtje later aangaf dat het tijd was te vertrekken. Verwacht die juf nu natuurlijk een gedwee en rustig jongetje. Ik laat haar nog even in de waan. Als hij effectief ginder naar school gaat, ontdekt ze vlug genoeg dat onze dreumes eigenlijk blaakt van het zelfvertrouwen, onvervaard op de hoogste en gevaarlijkste obstakels klimt en met zijn stem alle ruiten in een straal van 7 kilometer probleemloos kan doen daveren.

Ditjes en datjeszwaai,

Linneke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

Leren zwijgen ...

14 juni