Het Grote Bendeweekend 2016

Traditioneel is het 1 mei weekend stilaan ook het Grote Bendeweekend geworden, na de editie van 2015 en die van 2014. Dit jaar togen we naar Noorbeek, net over de Nederlandse grens, dichtbij Maastricht. Het Landhuis van Ulvend was deze keer de vakantiewoning van dienst voor ons 22-koppig gezelschap.

De weg erheen bleek helaas bezaaid met files dus het werd een lange heenreis. Maar eens ter plaatse kon het grote genieten beginnen. Op vrijdag bleef het programma beperkt tot gezellig bijpraten aan en rond tafel. Op zaterdag bleek het weer niet zo schitterend zodat we een bezoekje brachten aan Valkenburg. Onze hoogsteigen researcher had alvast een paar goede tips gesprokkeld voor trips met kids. Zo brachten we eerst een bezoekje aan de vroegere steenkoolmijn. En daarna togen we naar het verkeersvrije centrum voor een snelle hap en een blitsbezoekje aan de burchtruïnes. In de namiddag doken we dan met een treintje de mergelgrot in.

Zondag kwam het zonnetje piepen zodat we - ondanks de koude wind - een mooie wandeling konden maken. En daarna was het alweer vooral genieten van elkaars gezelschap.

De formule van het Grote Bendeweekend is dus nog lang niet leeggemolken, na afloop beginnen we altijd weer halsreikend uit te kijken naar de volgende editie. Volgende afspraak: weekend van 1 mei 2017. Locatie nog te bepalen ...

 
 
 
 
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...