1 september, again ...

En toen was het weer zover. Twee maanden luilekkerleven voor het kindergrut is alweer voltooid verleden tijd. Aangezien ik in augustus ‘reeds’ halftijds werkte, verliep de overgang naar het school- en werkleven voor mij iets minder bruusk.

Dit jaar zochten we geen verre landen op, en door de meestal toch wel mooie zomer, was dat niet eens een gemis. Wat uiteraard niet betekent dat het tweetal zijn zomervakantie uitsluitend in de tuin doorbracht. We hebben toch aardig wat uitstapjes gedaan: familie- en vriendenfeestjes, binnenspeeltuin, Gentse en Lokerse Feesten, Waterfeesten, de zee, 3D tentoonstelling, Sea Life en Serpentarium, Technopolis, weekendje Nederland (inclusief Beekse Bergen), Bellewaerde, Rozebroeken, Nieuwdonk, film, bootje varen, paardenkamp, speeluitjes en logeerpartijtjes met vriendjes … Wie dus denkt dat niet op reis gaan, garant staat voor een fikse besparing, slaat de bal serieus mis. :-)

Zoonlief mocht daarenboven een maand lang een ‘halve stal’ houden met Luna, zijn manègepaard bij L&D Stables. Zo heeft hij in augustus een flink paar rijbroeken versleten want hij toog toch wel drie à vier keer per week naar daar. Met als gevolg dat hij nu geheel zelfstandig een paard kan zadelen en verzorgen. En dat zijn paardengekte na een jaar enkel nog is toegenomen. Het maffe is dat hij ook wel een bijzonder effect lijkt te hebben op paarden want als we ergens een weide passeren, keuren de paarden ons gezin meestal geen blik waardig totdat ze hem opmerken. Dan komen ze meteen aangestoven om aan hem te snuffelen en door hem gestreeld te worden. Regelrechte chemie dus, onverklaarbaar maar onmiskenbaar … Ik vermoed dat paarden dus nog een hele tijd deel zullen uitmaken van ons gezin!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...