maandag 4 mei 2015

Het 'Grote Bendeweekend', editie 2015

Dit jaar trokken we met 11 volwassenen en 9 kinderen naar Aubel, nabij Luik. Meteen ook de introductie van ons nieuwste bendelid Els, die jong en oud met haar vrolijkheid en wijsheid kon bekoren en zo de vuurdoop met vlag en wimpel doorstond.


De vakantiewoning bleek een prima keuze met veel ruimte binnen en buiten voor het kindergeweld en ruime koelkasten voor de scheepsladingen eten en drinken die steeds volgen in ons zog. En we slaagden er zelfs in om onze uitgebreide aperitiefsessies af te wisselen met proeverijen van de Kaas van Herve en de artisanale perenstroop van Aubel, een bezoekje aan de zondagsmarkt van Aubel en een paar wandelingen.

Hoogtepunt van het weekend: mijn vriendjes zelf, én het zalige buitenontbijt op zaterdagochtend.

Absoluut dieptepunt van het weekend: de ontdekking dat paprikachips zowaar niet vegetarisch zijn. Tot mijn afgrijzen en ontzetting gelezen op de webpagina over negen producten die minder veggie zijn dan ze lijken. Van de andere twijfelgevallen was ik min of meer op de hoogte maar paprikachips, neen, dat maakt komaf met al mijn zekerheden in het leven …

Geen opmerkingen: