De zomer van 2013

Vorig jaar had ik het gevoel dat onze vakantie quasi geruisloos voorbij was gegaan. Er was weliswaar dat reisje naar Turkije (hoe zouden we dat ooit kunnen vergeten?) en een handvol feestjes en gezellige etentjes. Maar verder bleef de planning eerder blanco en waren er dus geen grootse uitschieters. Het weer zat toen ook enigszins tegen en dat was toch een kleine domper op de stemming. Dat moest dit jaar dus (veel) beter!

Over het weer mochten we alvast niet klagen. Het is jaren geleden dat we tijdens onze vakantie zoveel zon hebben gezien. Zelfs het standaard melkwitte velletje van zoonlief kreeg een bruine schijn. Dochterlief transformeerde in een stuk fondantchocolade. Dat leidde tot de nodige hilariteit want op een avond merkte ik op dat haar voetjes dringend een sopje nodig hadden want die waren toch wel echt zwart. Na het nodige schrobwerk bleken haar voeten gewoon heel diepbruin te zijn en was er helemaal geen sprake van een laagje stof ...

Dit jaar geen buitenlandse gezinsreis maar toch veel leuke uitjes: picknick en vliegeren in het kasteelpark, tal van etentjes en afspraakjes met vrienden, Gentse Feesten, een handvol kermissen, verjaardagsfeestjes allerhande, meerdere daagjes naar zee, dagje Rozebroeken , een neefje en vriendinnetje op logement, zoonlief die voor het eerst in zijn leven bij een vriendje bleef slapen, een uitstapje naar Pairie Daiza (de enige regendag in de hele zomervakantie!), Waterfeesten, diverse speelafspraakjes ... Veel gezelligheid dus!

Zoonlief heeft zich trouwens ontpopt tot een ware waterrat. Zodra we een voet op het strand zetten, stort hij zich in zee en komt er pas weer uit als we opkramen om naar huis te gaan. En dat terwijl hij vorig jaar nog bijna hysterisch werd als er een druppel water in de buurt van zijn ogen of oren kwam. Met de papa van een vriendje en hun hond deed hij dan weer een wandeltocht van maar liefst 14 km. Ik zeg weliswaar niet zonder klagen want die laatste kilometers waren er naar verluidt toch iets teveel aan ... :-)

Ook zelf heb ik het lopen dapper volgehouden: twee à drie keer per week ongeveer een uurtje en zo heb ik mijn doel van 10 km eindelijk bereikt. Nu nog volhouden ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

De verjaardagsvloek ...

14 juni