Een droge 4 juni ...

De vurige gebeden van dochterlief hadden resultaat want haar verjaardag startte weliswaar zwaarbewolkt maar het bleef de hele dag toch mooi droog. En zo stond niets een fijne (verjaar)dag in de weg! Bij het krieken van de dag stond zoonlief popelend van ongeduld te wachten want hij mocht als eerste zijn cadeautje geven. Daarna waren wij aan de beurt en kon ze de slingers, ballonnen en bergen kaartjes en pannenkoeken bewonderen die tijdens de nacht miraculeus waren verschenen ... Pas bekomen van de eerste cadeaus, stond meter Dansschoen voor de deur want we gingen samen op pad, bestemming: Boudewijnpark.
Ondanks de te verwachten schoolbezoekjes (juni!), viel de drukte goed mee en waren we net op tijd binnen voor de eerste show – de zeeleeuwen. Een optreden dat heel erg in de smaak viel - zoonlief zorgde voor de nodige hilariteit met zijn aanstekelijke schaterlach. Daarna konden we meteen naar de nieuwe dolfijnenshow. Dochterlief – eerder een stille genieter - zag zo’n schattige dolfijn als huisdier al helemaal zitten. Ze moest het wel stellen met een pluche exemplaar. Daarna even op de paardenmolen om dan richting roofvogels te gaan voor alweer een optreden. En toen waren de parkattracties aan de beurt. Het zonnetje begon stilaan aan zijn opmars dus dat maakte het enkel nog gezelliger.

Nadat ze alles hadden bestegen en uitgeprobeerd dat er te vinden was, konden ze hun laatste restje energie kwijt in de speeltuin. Op de terugweg duurde het niet lang of dat prille vijfjarige spookje lag compleet uitgeteld te maffen. Een uiltje dat haar gelukkig weer genoeg energie gaf voor het avondprogramma want terug thuis liep de familie onze deur plat om haar uitgebreid te verwennen met zoenen, knuffels en cadeaus.

Toen ik haar ’s avonds naar bed bracht, constateerde ze sip dat haar verjaardag veel te vlug voorbij was. De belofte van een feestje in de klas – inclusief kroon, verjaardagstoel, tekeningen van alle vriendjes en chocoladecake om uit te delen - kon haar gelukkig nog enigszins troosten. Zaterdag volgt trouwens nog een bisnummer want dan komt de hele familie samen voor een uitgebreid feestje. Ook de zon heeft al laten weten van de partij te zijn dus dat wordt weer genieten in het kwadraat ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...