Einde schooljaar

Het schooljaar loopt ten einde en ik zou bijna zeggen: ‘jammer’ want ik heb het gevoel dat zoon- en dochterlief nu echt op kruissnelheid zijn gekomen. Rond Pasen had ik even het gevoel dat zoonlief zijn plafond had bereikt maar intussen is zijn leercurve weer aan het stijgen.

Bij het leren van de laatste tafels ging het even stroef maar nu zitten ze allemaal in zijn hoofdje en kan hij stilaan spelen ermee. Al blijkt vooral zijn lezen een succes. Momenteel heeft hij AVI 8 gehaald en mag hij AVI 9 oefenen. Blijkbaar is dat heel goed voor een 7-jarige. Dikke pluim dus! Het enige waar hij het momenteel nog een beetje moeilijk mee heeft, is het aftrekken van tientallen: bv. 47 - 29. Maar verder heb ik het gevoel dat hij de leerstof goed beheerst en dus klaar is voor het derde leerjaar.

Dochterlief verbaast ons dan weer met haar eerste schrijfpogingen. Wij schrijven woorden voor en zij schrijft die dan na. En dat gaat zelfs goed. Haar fijne motoriek is dus prima. Ook begint ze letters te herkennen, bv. de L uit haar naam kan ze spontaan uit andere woorden halen.

En zo kunnen we binnenkort zonder zorgen de grote vakantie aanvangen. Nu op zoek naar geschikte leesboeken en rekenblaadjes voor zoonlief zodat hij kan blijven oefenen. Kwestie dat hij tegen september niet alles weer verleerd is ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...