Madammen met stijl ...

Het voorbije weekend was het - eindelijk - weer meidenavond. Deze keer niet in Gent voor een portie Komkommertijd en afsluitende drink op de Vrijdagsmarkt, maar in De Pinte voor een huisbezoekje bij onze nieuwste groepsaanwinst. Ons groepje telt intussen dus vier vrouwen en het klikt steeds beter in die samenstelling.

De ‘sex and the city’ knipogen worden daarbij steeds prominenter. Zo ging het huisbezoek gepaard met een kleine rondleiding, en trok vooral de extra slaapkamer die volledig in het teken staat van vier gigantische kleerkasten onze aandacht... Ik heb altijd geweten dat ze bestonden maar nu ken ik er eindelijk eentje in levende lijve: een vrouw met een kleerkast enkel voor schoenen ... :-) De andere kleerkasten waren respectievelijk bestemd voor keurige mantelpakjes, frivole jurkjes en overige. En dat alles keurig op hangers of stapeltjes, mooi gesorteerd per kleur, stijl ...

Het hele interieur leek trouwens recht uit een boekje te komen: harmonische kleuren, strakke vormgeving, geen vaasje te veel, geen kunststukje te weinig. Een groot verschil met ons bollewerkje, waar prullaria weliswaar enigszins geweerd worden maar een allegaartje van stijlen en vooral de aanwezigheid van twee speelvogels toch een kakofonische stempel drukken op het geheel.

Na een rijkelijke aperitief togen we naar een wokchinees in Sint-Martens-Latem. Heel lekker trouwens. En vooral heel gezellig, zo’n avond vol plezierig gebabbel en gelach. Ik heb dus met volle teugen genoten van mijn avondje uit met mijn drie (vrij)gezellige vriendinnetjes. Mannen zijn trouwens knettergek dat ze niet trappelend van ongeduld en met hun ziel onder de arm in een rij staan aan te schuiven voor hen, want het zijn stuk voor stuk heel toffe madammen met brains en looks.

Al is hun grootste verdienste misschien wel dat ze niet eens staan te springen voor een vent: komt de prins op zijn witte paard, hij is welkom, maar in tussentijd genieten ze gewoon met volle teugen van het leven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

Leren zwijgen ...

14 juni