Liefde is ...

... als volbloed veggie twee uren lang kokerellen om uw lief een stevige portie stoverij-volgens-het-boekske voor te schotelen. En het gebeurt niet veel maar mijn liefste vond het echt lekker ...

Voor de liefhebbers:

Boter smelten in een ruime pan. 800 gr rundstoofvlees even aanbakken aan alle kanten. Vlees uit de pan halen en fijngesnipperde uien (drie kleine of twee grote) in de pan kieperen om aan te stoven. Intussen een drietal soeplepels bloem door het vlees roeren. Als de ui voldoende gebakken is, twee flesjes bruin bier en 250 ml water met eetlepel bouillon toevoegen. Opwarmen en eens terug op temperatuur ook vlees weer toevoegen, met wat tijm en laurierblaadjes.

45 min laten pruttelen op een zacht vuurtje zonder deksel. Regelmatig eens omroeren met de garde zodat ook het aanbaksel terug loskomt van de bodem en het dus niet aanbrandt. Na 45 min. met mosterd besmeerde witte boterham en twee sneetjes peperkoek verbrokkelen en toevoegen. 45 min verder laten pruttelen op zacht vuurtje zonder deksel. Regelmatig roeren met garde. Laurierblaadjes eruit halen. Klaar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

De verjaardagsvloek ...

14 juni