Klaar voor 1 september ...

Nog een goeie week en de schoolvakantie is voorbij. Zoonlief maakt zich klaar voor het tweede leerjaar (maak je borst maar nat, juf Veerle!) en dochterlief start opnieuw in het eerste kleuterklasje met een nieuwe juf.

Bij deze tweede start lijkt ze alvast klaar voor school, enkel rond de pamper hebben we een aanslepend meningsverschil. Ze gaat namelijk heel flink naar het toilet en houdt het zelfs 's nachts grotendeels droog - maar bij ‘de grote boodschap’ vraagt ze nog altijd om een pamper. Weigeren heeft weinig zin want dan houdt ze zich zolang in dat haar darmen in een knoop draaien en het kind zwaar geconstipeerd onze nachtrust aan diggelen huilt. Ik veronderstel dat ze over 10 jaar wel spontaan de pamper afzweert?

Haar schoolstart laat me steeds spontaan denken aan een 'goude ouwe' van Abba ...

 

Die is daarna nog eens vakkundig afgestoft door Meryl Streep in de film Mama Mia.


Ja, ik ben een softie waar de melancholie vanaf druipt ...

Reacties

Anoniem zei…
I know the feeling, ons Emma gaat ook straks naar het eerste kleuterklasje, en krijgt dus een nieuwe juf (oei ons meisje was nog maar net aan Juf Ann aan het wennen) en we willen ook proberen haar volle dagen naar school te laten gaan... Gelukkig ben ik donderdag thuis en haar papa is ook nog vrijdag thuis, dus geen overhaast afscheid aan de klas. Dat te weten, eases the mind of zou toch moeten. Vandaag bij Ikea een junior bedje gaan halen, dochterlief heel enthousiast de overstap van babybed naar GROTE bed gemaakt, mama zag haar kleine meid weer een reuzesprong maken.
groeten van je verre buur

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...