Het eerste schoolrapport ...

Zoonlief kreeg deze week zijn eerste schoolrapport, gevolgd door een oudercontact. Met 8,8/10 voor taal en 8,9/10 voor rekenen doet hij het goed wat leerstof betreft. Vooral het lezen gaat heel goed en ook rekenen doet hij (meestal) fluitend. Schrijven is een ander paar mouwen want daar heeft hij een dozijn broertjes aan dood ... Dat merken we thuis ook want als hij moet schrijven als huistaak, volgt er gegarandeerd kletterende ruzie.

Zijn houding in de klas daarentegen is een ander paar mouwen ... Hij heeft het heel moeilijk om stil te zitten en babbelt wel veel maar niet over de zaken waar de juf of meester over willen praten. :-) Midden in een klasgesprek begint hij dan plots over iets totaal anders. Of hij springt plots recht om kleurpotloden te nemen, terug aan zijn bank merkt hij dat er nog een kleur ontbreekt en flitst dan terug naar de kast enz. En dat alles heel druk en geënerveerd. Ook orde en netheid zijn niet zijn sterkste troeven. Vermoedelijk moet hij vooral nog wennen aan de overgang van het spelen in de kleuterschool naar het stilzitten en concentreren in de lagere school dus echt zorgen hoefden we ons niet te maken.

Verder speelt hij blijkbaar vooral met de stoere jongens van de klas en vormen ze zo'n kliekje heuse binken. Maar ondanks zijn grote mond en enorme drukte, vonden juf en meester hem vooral heel lief en beleefd, dus dat was toch nog een mooie noot om mee te eindigen ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...