Dochterlief ontdekt de wereld

Dochterlief heeft Bumba ontdekt. En hoe! Met open mond kijkt ze naar de circuscapriolen van Studio100. Liefst van al nog met een heuse Bumbamuts over haar pijpekrullen getrokken. Dat is dus een willetje meer in huis waar we rekening mee moeten houden bij het kiezen van een televisieprogramma ...

Dochterlief heeft ook het toilet ontdekt. Als we even naar het kleinste kamertje gaan, volgt ze op de voet om ongeduldig toe te kijken en intussen haar verkleinbril onder onze neus te duwen. We hebben nog maar amper onze kont gelicht of daar vliegt de verkleinbril op de wc en ze eist een helpende hand bij het beklimmen van het toilet. Daar zit ze dan parmantig te wezen. Uiteraard wil ze dan ook een paar velletjes toiletpapier om haar poep af te kuisen en in de pot te gooien. Dat ze bij dit alles nog haar kleren aanheeft, is een verwaarloosbaar detail. Ook het potje is vaste prik bij het verversen. Als we haar pamper uitdoen, gaat ze meteen op het potje zitten. Toch wel twee volle seconden ... Tot dusver is er nog niets in wc of potje belandt maar het is elke dag toch weer spannend afwachten. :-)

En verder ontdekt ze zowat dagelijks nieuwe klanken en breidt ze haar woordenschat dag na dag uit. Nog, warm, auto, dank u ... zijn de laatste trofeeën in haar moedertaal. Vooral het woordje 'auto' zorgt voor hilariteit ten Huize Bollewerk want als zij dat uitspreekt, lijkt het wel met Chinese tongval. Het is alleszins opmerkelijk hoeveel ze al begrijpt en nog meer hoeveel ze al kan duidelijk maken. Al vindt ze het soms nog leuk om te ratelen in haar eigen brabbeltaaltje. Dan begint ze een klankenbrij te kwebbelen en kijkt me intussen diep in de ogen, alsof ze zich ervan wil verzekeren dat ik toch blijf luisteren...

Oh ja, ook culinair is ze op ontdekkingsreis want vorige week at ze met veel smaak ... augurken! Bij mijn weten is ze nochtans niet zwanger.

Reacties

Martha zei…
Haha, dochterlief goeit als kool dus. het duurt niet lang of ze zal haar eigen billen 'kuisen'. Wat vind ik dat toch een heerlijk woord, wij hollanders waren het alweer helemaal kwijt ;-)

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...