Toeters !

Deze week kreeg zoonlief zijn beruchte 'toetertest' in de derde kleuterklas. Daarmee zou de schoolrijpheid naar aanloop van het eerste leerjaar worden getest. We maanden hem aan de vooravond dan ook aan om zijn best te doen. Want we kennen onze pappenheimer. Als hij geen zin heeft, mag de juf op haar hoofd staan - hij doet het niet.

Bij het ontbijt klaagde zoonlief over keelpijn maar aangezien hij net daarvoor nog vrolijk met de Playmobil speelde en geen koorts had, weet ik dat vooral aan nervositeit. Blijkbaar hadden we toch iets teveel benadrukt dat hij iets belangrijks moest doen die dag. Ik bracht hem naar school en liet even weten dat als hij zich echt niet goed voelde, de juf me mocht bellen en we hem dan zouden halen. Maar ik hoorde de hele dag niets en was dus gerust. Bij thuiskomst bleek zoonlief evenwel echt ziek met meer dan 38° koorts en een zere keel ... Oeps.

Die ene dag dat hij dus eens in optimale vorm moet zijn op school, slaagt hij erin om ziek te zijn ... Maar blijkbaar zou zijn test toch goed verlopen zijn. In maart volgt een oudercontact en dan vernemen we vast meer.

Schuldbewuste zwaai,
 
Linneke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...