Bulten ...

Als we het dan toch hebben over mysteries, kan er nog wel eentje bij. En daar heeft zelfs mijn nachtelijke intuïtie nog geen antwoord op. Zoonlief heeft namelijk reeds een tweetal weken te kampen met een vreemde uitslag. Het zijn kleine bultjes - een beetje zoals oude muggenbeten - die kleurloos zijn. Het begon op zijn rug, na een dag was ook zijn buik aan de beurt en nu zijn de onderarmen, billen en het aangezicht ook al bedekt. De bultjes zijn intussen wel grotendeels verdwenen van rug en buik dus het trekt blijkbaar over zijn hele lichaam om dan weer spoorloos te verdwijnen. Maar hij voelt zich oké, heeft geen koorts en zijn eetlust is ook gewoon. Al heeft hij wel last van jeuk dus leuk is het niet voor hem. Maar een echte kinderziekte lijkt het dus niet te zijn. Vijfde of zesde kinderziekte, windpokken enz. komen alleszins niet in aanmerking wegens geen koorts, geen blaasjes of een ander soort vlekjes ...

Hij heeft soms wel wat last van eczeem maar zo ziet het er niet uit en als hij opstoten heeft, begint dat meestal in de knieholten of andere huidplooien. Ook daar vind ik dus niet meteen een schuldige ... Heel besmettelijk lijkt het voorlopig niet. Eventjes leek dochterlief dezelfde weg op te gaan maar bij haar zijn de bultjes heel snel weer weggegaan zonder zich verder te verspreiden.

Een dokter zal er vast een logische verklaring en mooie naam voor hebben, maar als hij niet ziek is, lijkt het me nogal overbodig om naar een arts te lopen.

Als iemand een idee heeft ...

Bobbelige zwaai,

Linneke

Reacties

iris zei…
dagdag

als er een klein glanzend bolleke in het midden zit dat zijn het waterwratjes - gaat altijd vanzelf weg - niet pulken of uitnijpen. sommige dermatologen willen dit beginnen uitlepelen, wegvriezen e.d. maar de specialist van het uz zij dat ze altijd vanzelf verdwijnen en onschadelijk zijn - en ze kreeg gelijk.

als het dat niet is is het waarschijnlijk een ander virusje...
Linneke zei…
Vrijdag zijn we toch maar eens naar de arts gegaan maar die denkt eerder aan een allergische reactie ...
iris zei…
tis juist dat kan ook nog.
Lode is zo eens out of the blue helemaal rood geworden over zijn gehele lijf met heel veel jeuk.

Zyrtec heeft toen wonderen gedaan.
Nadien nooit meer last van gehad.

de wonderen...

tis te hopen dat het ondertussen gepasseerd is.

kids : een spannende hobby ; )
iris

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...