Veggie Gent !

Ik werk er niet meer en kom er ook niet (zoveel) meer maar toch blijft Gent een warm plekje in mijn hart houden. En dat is gisteren zelfs nog toegenomen want ...

Sinds 13 mei heeft Gent als eerste Europese stad een officiële veggiedag. De campagne ‘Donderdag Veggiedag’, waarin de Gentse Milieu- en Gezondheidsdienst samen met EVA vzw het voortouw nemen, is een primeur, want nooit eerder nam een stad een dergelijk initiatief. De organisatoren hopen dat Gent hierin gevolgd zal worden door vele andere Europese steden.

Donderdag Veggiedag ging in Gent op woensdag 13 mei feestelijk van start met een groot publieksevenement op de Groentenmarkt. Er waren gratis veggie lunchhapjes, kookdemonstraties, animatie en informatie.

Voorts worden in Gent 90.000 gratis veggie stratenplannen verspreid (onder meer aan het voltallige stadspersoneel) waardoor voortaan iedereen zijn weg kan vinden naar restaurants met lekker veggie eten. Voor de horeca werkt EVA een cursusaanbod met een ‘Veggie voor Chefs’-gids uit, zodat de Gentse zaken op Donderdag Veggiedag iets extra op hun menu zetten.

Stad Gent zal ook binnen de eigen organisatie aandacht schenken aan Donderdag Veggiedag met een lunchgesprek voor het stadspersoneel en een nieuw aanbod van vegetarische maaltijden in het personeelsrestaurant.

Toch maar de vacatures van Stad Gent nog wat in het oog houden ...

Veggie zwaai,

Linneke

Reacties

Martha zei…
Das nog eens een leuk initiatief en een prima stadspromo. Enthousiaste veggie zwaai terug :-)

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...