Familiale update ...

Gewichtsupdate dochter:
Miss Lenca heeft zich duidelijk herpakt en begint grotere porties te eten. Dit weekend moest ik haar groentenpap zelfs niet meer over twee keren spreiden, ze at meteen haar obligate 150 gram. Of haar gewicht navenant in stijgende lijn gaat, is nog iets te vroeg om vast te stellen. Maar op het eerste zicht gaat ze haar mama dus achterna : over haar gewicht moeten we ons geen zorgen meer maken ... :-)

Voorlopig kan ik nog even haar vertrouwde koosnaampjes hanteren, op termijn moet ik misschien aan waardige opvolgers denken:
- kruimeltje
- klein spook
- kabouter smal
- prutske
- klein konijntje

Opvangupdate zoon:
De eerste ochtend was zoonlief nogal onder de indruk van zijn nieuwe opvang'klasje'. Hij kende er niemand en dan is hij nogal onzeker. Er stroomden dus nogal wat traantjes bij het afscheid. Maar 's middags waren die opgedroogd en zat hij tevreden in een boekje te kijken. Vriendjes had hij nog niet echt gemaakt maar zo ken ik hem, hij is in het begin eerder in zichzelf gekeerd en legt moeilijk contacten maar eens hij de kinderen rond zich begint te (her)kennen, krijgt hij het hoge woord, ontketent hij als een onvervalst duracelkonijn en beschouwt hij alle kindjes als zijn vriendjes. Een logische (voor hem toch) transitie van klein hartje naar grote mond ... :-)

Gisteren wist hij alvast de hele treincoupé te animeren. 's Avonds verzorgde hij een heuse medley van kinderliedjes, tot groot jolijt van alle medereizigers. En naarmate zijn succes steeg, werd hij natuurlijk overmoediger en luidruchtiger. Gelukkig op charmante wijze zodat ik gespaard bleef van schaamrood op de wangen.

Familiale zwaai,

Linneke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...