Nachtelijk bezoek

De voorbije dagen vond ik het al zo verdacht dat het eten en drinken van onze poezen steeds zo vlug op bleek te zijn. Nog meer bizar was de vaststelling dat geen van beide harige dames nog in de zachtste kattenmand wou slapen. Dit terwijl ze er vroeger zowat een strijd op leven en dood om vochten. Niet echt natuurlijk, ik probeer gewoon een beetje te illustreren hoeveel beter deze kattenmand is in vergelijking met hun andere slaapplekken.

Gisteravond hoorden we opnieuw een lekkere smuller in de veranda terwijl de poezen de slaap der onschuldigen sliepen in de woonkamer. Hmmm, daar was de indringer dus. Toen we het licht aanknipten, maakte een vlugge schaduw zich vlug uit de voeten om zich te verschansen in de befaamde kattenmand. Betrapt op heterdaad !


Geprikkelde zwaai,
Linneke

Reacties

Martha zei…
Wat een geweldig verhaal en een heerlijke foto! Haha, en wat ga je nu ondernemen? mag de illegale blijven?
Linneke zei…
Ik heb deze inwijkeling een veilig plekje in de tuin gegeven maar de kans blijft natuurlijk groot dat hij regelmatig nog wat komt snoepen van de kattenbrokken en een tukje doen in de kattenmand.

Melk voor de poezen durf ik nu wel niet meer klaar zetten want ik heb gehoord dat egels diarree kunnen krijgen van melk en dat dit voor hen dodelijk kan zijn. En dat wil ik alvast niet op mijn geweten hebben. Iemand tips of onderbouwde kennis ?

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...