De zomer van 2013


Na negen maanden aftellen, konden we begin september eindelijk op reis. Een vrouwentrip naar Kreta met meter Dansschoen en dochterlief. Zoon- en manlief bleven thuis, uit vrije wil zowaar.

De heenreis verliep heel vlot. Zo kwamen we bijna een uur eerder op onze bestemming aan dan voorzien. Ons hotel bleek ietwat kleiner dan de clubgiganten van de voorbije jaren en vooral veel rustiger en gemoedelijker. Het publiek bestond in grote mate uit ouderen en ouders, al dan niet in het gezelschap van hun dochters, meestal meisjes van 18 à 21 jaar. Zonen waren er vreemd genoeg nooit bij – die vinden het blijkbaar not done om nog met ‘the parents’ op reis te gaan. Maar de sfeer in het hotel was vriendelijk en rustig. De eerste avond konden we trouwens een buikdansshow meepikken, die dochterlief met open mond aankeek. Ook de show van die magiër later die week zou heel hard in de smaak vallen bij haar.

Onze eerste ochtend in Kreta bracht een kleine ontnuchtering want de zon bleek zich te verbergen en soms was er zelfs een spatje regen. Wel ideaal voor een uitstapje naar het oude centrum van Rethymnon met zijn smalle straatjes. Daarna liet meter Dansschoen zich onder handen nemen door de hotelmasseuse en mocht dochterlief haar eerste plons in het zwembad maken. Vooral het heerlijk warme bubbelbad viel zwaar in de smaak. Nadien maakten we een treinritje langs de kust en naar kleine dorpjes in het binnenland. Dochterlief, die urenlang had afgeteld voor het tochtje, viel na amper vijf minuten als een blok in slaap. Gelukkig was ze het laatste half uurtje van het ritje weer wakker genoeg om nog iets mee te pikken van de omgeving en het ritje zelf.

De dag daarop werden we zowaar wakker met een - gelukkig slechts kleine - aardbeving. Intussen waren wel alle wolken verdreven en ging de temperatuur gestaag de hoogte in. De rest van de week hebben we dan ook gezorgd voor een mix van uitstapjes (watervallen, meer, een nabijgelegen kuststad, het fort van Rethymnon en een boottochtje) en zwembadvermaak. Het hotel stelde trouwens allerlei zwembadattributen gratis ter beschikking.

Dochterlief vond de uitstapjes niet altijd even noodzakelijk – zij kon zich ongetwijfeld een hele week vermaken met enkel het zwembad - maar volgde toch gedwee. Een paar keer werd ze dan ook beloond met een taxiritje terug naar het hotel na een flinke wandeling. We moesten toch een beetje rekening houden met die vijfjarige beentjes. Maar al bij al deed ze dat schitterend en stond ze bijna steeds open om nieuwe dingen te zien en te doen. Dikke pluim dus voor die kleine meid!

De Kretenzen bleken trouwens heel vriendelijk en gastvrij te zijn. We hebben dus geen enkele negatieve ervaring gehad. En dochterlief oogstte overal volop lof omdat ze zo braaf en rustig was. Bij terugkeer waren haar wangetjes dan ook bijna blauw van alle vrouwen die zich niet konden weerhouden erin te knijpen, tot haar grote ergernis soms.

Met drie op één kamer bleek ook heel goed mee te vallen. Al bracht dat soms kleine geheimen aan het licht want ik bleek zowaar zelfs in mijn slaap te praten tegen dochterlief. Zo drong ik keer op keer aan dat ze echt waar een snoepje mocht nemen, totdat dochterlief slaapdronken reageerde: nu niet, mama. Een voorbeeldige dochter! :-) Als toetje nog een paar kiekjes!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

De verjaardagsvloek ...

14 juni