maandag 17 oktober 2011

Halloween!

Onze gemeente is graag haantje de voorste. Dit weekend vond dan ook de allereerste Halloweentocht van het jaar plaats.

Het weer was uitgelezen, de opkomst massaal. Op een dergelijke toeloop hadden de organisatoren duidelijk niet gerekend want er was maar één inschrijvingstafel voorzien zodat we meer dan een uur moesten aanschuiven. Maar toen kregen we onze fakkel in handen en konden we aan de tocht rond het Donkmeer beginnen.

Een sfeervolle avondwandeling in het duister, gekruid met spoken en andere griezels en met een sporadisch jeneverkraam om moed in te drinken. De weerspiegeling van fakkels in het water, naast de sterren en de maan, het had wel iets ... Zoonlief liep stoer voorop, vrolijk lachend met alle monsters die poogden hem angst aan te jagen. Totdat op het einde van de tocht een metershoog creatuur naast hem opdook vanuit het donker – toen werd hij toch wat wit rond de neus en bleef de rest van de tocht dicht bij ons. Dochterlief keek vooral toe met grote ogen, veilig genesteld in de buggy.

Het was dus een succes over de hele lijn. Op het einde kregen de kinderen nog drankjes en snoepgoed - zo waren alle spoken snel vergeten. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Geen opmerkingen: