En hoe zou het zijn met... ?

Het lopen ?

Niet slecht, dank u! Meestal slaag ik er toch in om twee keer per week de loopschoenen aan te trekken voor een half uurtje. Mijn enkel en knie spelen soms nog wat op maar als rasechte ram(p) ben ik te trots om te plooien. Na meer dan twee jaar roest vergaren, is het geen wonder dat mijn lijf in sommige uithoeken nog wat kraakt en piept. Ik ga er maar vanuit dat dit met de tijd wel betert en dat ik tegen het einde van de zomer de vijf kilometer fluitend uitloop.

Want jawel, lieve vriendjes, ik heb een nieuw doel voor ogen. Ik heb een mooi traject gevonden van thuis uit dat me ook langs de dijk brengt maar wel een ronde van zo’n 7 à 8 kilometer behelst. In het najaar zou ik dus willen proberen om daar naartoe op te bouwen.

In die tussentijd hoop ik eerst nog een paar overtollige kilootjes kwijt te raken maar ik heb één groot nadeel in de strijd hiertegen: een chronisch gebrek aan karakter! Slaagde ik er vroeger moeiteloos in om wekenlang te leven op enkel yoghurt en platte kaas, nu schiet mijn lichaam alleen al bij de herinnering eraan in een hamstermodus. Maar de vijf kilo die er na de geboorte van zoonlief aan bleven plakken – en dat ondanks acht maanden borstvoeding, ouch – wegen me soms toch wat te zwaar - letterlijk en figuurlijk. Tips zijn welkom!

Karakterloze zwaai,

Linneke

Reacties

Martha zei…
Ach Linneke, werkelijk maar 5 kilootjes? Gewoon niet te veel aandacht schenken, lekker focussen op je nieuwe loopje endan komt dat gewicht in orde!
Succes
Anoniem zei…
Afgaand op je vorig berichtje: lopen achter je zoontje die wegfietst ;-) Zéér lijnvriendelijk!
En naar het schijnt, val je minder snel af als je erop gefixeerd bent. Dus gewoon relaxen en het komt wel ok! En 5 kilootjes zijn inderdaad géén ramp hoor!
Anoniem zei…
Ik ben zelf ook aan het diëten geslagen. Niet dat ik "dik" ben: ik wilde gewoon ingrijpen voordat het de spuigaten uitliep.

Ikzelf ben sinds 2,5 weken bezig met Weight Watchers. Mijn startgewicht bedroeg net geen 70 kg en ondertussen ben ik al bijna 3 kg kwijt.

Ik heb nog op geen enkel tijdstip honger gehad en kan gewoon lekker en gevarieerd eten, zélfs frietjes.

Populaire posts van deze blog

Leren zwijgen ...

14 juni

Er waren eens twee poezenellen ...