Genieten in het kwadraat

Mijn eerste week dolce far niente is alweer bijna omgevlogen. Zoonlief slaagt er zelfs in om een respectabel ochtenduur aan te houden (half acht) om me uit bed te jagen, én ik moet er meestal maar één keer meer uit per nacht om spoken te verjagen, draken te verslaan of knuffels en tutten op te sporen.

Ik zal straks de mensen nog gelijk moeten geven die Branco's slaap'probleem' wijten aan een overstresste mama want zodra het vakantie is voor mij, lijkt ook het slapen van zoonlief plots in een meer dan aangenaam vakantieregime. Mij horen jullie dus niet klagen. We lijken zelfs stukken beter op te schieten nu omdat ik niet meer als een stresskip met chronisch slaaptekort rondkakel en -scharrel.

Het is echt genieten, die dagen met zoonlief. 's Morgens komt hij eerst nog eens lekker kroelen bij mij in bed. Dan gaan mijn dikke pamperkontje en ik naar beneden om aan de dag te beginnen. Niets moet, alles mag, en allemaal op ons eigen tempo.

Als het weer het toelaat, spelen we buiten (fietsen, elektrisch brommertje, driewieler, ...). We zijn zelfs al een paar keer naar de Gentse Feesten gegaan (de pretstraat (Kammerstraat) die een teleurstelling bleek te zijn, de kermis op de Vrijdagsmarkt en de waterfeeboottocht). De buurtkinderen zorgen regelmatig voor gezelschap zodat zoonlief zijn 'ouwe mama' niet te snel beu hoeft te worden. Gisteren is hij ook al eens met een vriendje gaan spelen maar daar is hij toch nog iets te klein voor. Samen spelen is er nog niet echt bij.

Vandaag was hij voor een dagje verwenarrangement bij oma en opa zodat ik het huis van boven tot onder kon poetsen en uitgebreid boodschappen doen. Dat moet ook gebeuren en dan heb ik mijn handen weer vrij de komende dagen om mijn brokkenpiloot verder te vermaken. Op het programma staan alvast een barbecue bij vrienden (zaterdag) en de verjaardag van mijn moeshke (zondag).

Ik had me voorgenomen om elke dag een leuke foto te nemen maar dat is helaas nog niet gelukt. Zal er toch eens wat meer aan moeten denken om mijn fototoestel in de buurt te houden, ... :-) Tot die tijd moeten jullie me maar geloven op mijn woord.

Vakantieroezige zwaai,

Linneke

Reacties

Martha zei…
Dat klinkt als een heerlijk begin van de vakantie en met leuke vooruitzichten. camera(tje) hoort gewoon bij je standaard uitrusting. Knuffel schoonmaakdoekjes, camera, luiers enz...
;-)

Populaire posts van deze blog

Er waren eens twee poezenellen ...

14 juni

Leren zwijgen ...